Siamang

Infotaula d'ésser viuSiamang
Symphalangus syndactylus Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Enregistrament

Modifica el valor a Wikidata
Dades
Període de gestació232 dies Modifica el valor a Wikidata
Longevitat màxima43 anys Modifica el valor a Wikidata
Període
Estat de conservació
En perill
UICN39779 Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneHolozoa
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseMammalia
OrdrePrimates
FamíliaHylobatidae
GènereSymphalangus
EspècieSymphalangus syndactylus Modifica el valor a Wikidata
(Raffles, 1821)
Nomenclatura
Sinònims
Hylobates syndactylus Modifica el valor a Wikidata
ProtònimSimia syndactyla Modifica el valor a Wikidata
Distribució

Modifica el valor a Wikidata

El siamang (Symphalangus syndactylus) és una espècie de primat hominoïdeu de la família dels hilobàtids. És un gibó arborícola de pelatge negre, que viu als boscos de Malàisia, Tailàndia i Sumatra. És el simi inferior més gros, amb una alçada de fins a 100 cm i un pes de prop de 23 kg. És l'única espècie del gènere Symphalangus.

Dues característiques principals distingeixen els siamangs d'uns altres gibons. En primer lloc, dos dels dits de cada peu (el segon i el tercer) estan parcialment units per una membrana, d'aquí el nom específic syndactylus, del grec antic σύν, sun-, "amb" + δάκτυλος, daktulos, "dit". En segon lloc, un gran sac gular a la part anterior del coll, que es troba tant en els mascles com en les femelles de l'espècie, es pot inflar fins a la grandària del cap del siamang, la qual cosa li permet fer crides o cants forts i ressonants.

És possible que existeixin dues subespècies de siamang; el siamang nominat de Sumatra (S. s. syndactylus) i el siamang de Malàisia (S. s. continentis), en la península Malaia.[2] D'altra banda, els individus de Malàisia constitueixen només una població. El siamang es troba en simpatría amb els gibons àgils (Hylobates agilis) i els gibons lar (Hylobates lar), és a dir, les seves àrees de distribució coincideixen en gran part.

Mentre que el comerç il·legal de mascotes afecta les poblacions silvestres, la principal amenaça per al siamang és la pèrdua del seu hàbitat tant a Indonèsia com a Malàisia. Això és degut a la desforestació de la selva de Malàisia i Sumatra per part de la indústria de producció d'oli de palma, ja que la gran tala d’àmplies extensions de bosc redueixen l'hàbitat del siamang, juntament amb el d'altres espècies, com el tigre de Sumatra.


From Wikipedia, the free encyclopedia · View on Wikipedia

Developed by Nelliwinne